denlantligadrmmen.blogg.se

Denna blogg handlar om mitt vardagsliv som innehåller helt vardagliga sysslor o händelser, lantlig inredning, auktion & loppis fynd, husrenovering samt trädgård

Köksvåg

Publicerad 2014-04-28 16:00:00 i Auktion & loppis fynd,

Som jag har letat efter en gammal köksvåg till ett bra pris...Och igår hittade jag äntligen en, för bara 200kr! :) Ironiskt nog var den närmare än vad man hade kunnat tro, för hittade den i en antikaffär här i byn.
 
Visserligen hade jag helst velat ha den i en annan färg, typ alla andra färger förutom mörkgrönt. Men när man äntligen hittar en, så behöver man ju inte vara så himla kräsen av sig. Och visst passar den bra in i mitt kök, fast den var grön..haha :)
 

Dagens arbete

Publicerad 2014-04-26 20:42:00 i Trädgård,

När vi skulle fixa till baksidan, så tog vi ju dit en med grävmaskin som skulle skala av gräsmattan. Den jord som vi grävde bort dumpades på andra sidan stengärdet. Vilket vi tyckte var en väldigt bra idé från början. Men vi tänkte ju aldrig på att han skulle ta och jämna till där han hällde jorden, så marknivån blev ju högre än vad stenmuren var. Och det tyckte inte jag var så himla snyggt, sen när gräset började växa upp där.
Halva delen av vårt stengärde var också i väldigt dåligt skick, jord som låg ovan på stenmuren och stenar som inte alls låg på sin rätta plats. Så nu för några veckor sen började jag att gräva bort höjdskillnaden, och ta bort alla stenar från den dåliga delen av stenmuren samt rensa upp grenar o små träd nere i backen.
Och så här långt har vi hunnit fixa med höjdskillnaden, upprensningen i backen och lägga om stengärdet. 
Fredrik och jag har stått där en bra stund och arbetat idag, han tog och la stenmuren och jag grävde bort jord och krattade jämt på baksidan av muren. Riktigt team work! :) 
 

Resultatet av baksidan

Publicerad 2014-04-26 19:50:00 i Trädgård,

Det är så här min baksida ser ut nuförtiden, fast detta som syns nu är bara en liten del av den. Nu innan alla blommorna i rabatten börjar blomma, så skulle jag tagit och lagt på mer jord där och rensa bort ogräs. Sen förra sommaren så har nivån på jorden sjunkit rätt mycket i rabatten. Och inte har jag hunnit plocka fram mina trädgårdsmöbler eller några av mina prydnadssaker som jag brukar ha stående i trädgården.
 
Men kan ju säga att jag är väldigt nöjd med hur resultatet blev! Om sommaren så är det så skönt att sitta här på baksidan i utemöblerna och njuta av trädgården och solen :)
 

Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Alexandra

Mitt namn är Alexandra, är en 21- årig tjej som bor tillsammans med min fästman i ett litet hus. Som ständigt får utstå olika renoveringsprojekt av oss. I höst blir vi äntligen föräldrar för första gången <3 Min vardag består av lantlig inredning, husrenovering, trädgård, auktion & loppis fynd samt shabby chic möbler.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Follow Follow