denlantligadrmmen.blogg.se

Denna blogg handlar om mitt vardagsliv som innehåller helt vardagliga sysslor o händelser, lantlig inredning, auktion & loppis fynd, husrenovering samt trädgård

Outlander

Publicerad 2015-04-21 18:31:47 i Allmänt,

Har gått och kärat ner mig riktigt rejält i en "ny" tv-serie som heter Outlander.
Känner att jag bara måste ta och tipsa er om den!!
Så att ni som inte redan vet om denna serie,
också kan få uppleva denna fantastiska skapelse...haha :D
Handling: Claire Randall är en brittisk fältsjuksköterska. Efter andra världskriget åker hon och hennes man Frank till Skottland på smekmånad. Där besöker Claire en stencirkel som heter Craigh na Dun, hon förflyttas tillbaka i tiden och hamnar i Skottland på 1700-talet. Där tvingas hon gifta sig med Jamie, en fredlös högländare som hon förälskar sig i. Helt plötsligt slits hon mellan två män från olika epoker.
 
Varför älskar jag då denna serien?
Jo, för att jag älskar allt som innehåller kärlek och som utspelar sig förr i tiden. Miljöerna är så otroligt vackra! Man kan riktigt drömma sig tillbaka om hur det kunde sett ut förr i gamla Skottland. Skådespelarna passar verkligen i sina roller, kunde inte tänkt mig bättre. Och Jamie är ju ett riktigt ögongodis..mums! :D Den skottska dialekten är underbar och gör serien mer verklighetstrogen. Sen bara älskar jag den råa humorn som dyker upp då och då..haha :D
 
Om ni vill se serien så kan ni göra det här: Outlander
 

Pelargoner

Publicerad 2015-04-19 13:16:00 i Allmänt,

Fick några pelargoner förra sommaren av min svärmor, som jag övervintrade nere i källaren. Helt otroligt att dessa blommor kan övervintra utan en droppe vatten! Under alla de månader som de ska stå mörkt o svalt.
Tog och planterade om dessa pelargoner för ett tag sen, tycker de växt på bra än så länge.
 
Det finns något annat här som också håller på att växer så det knakar.
Men det får vara en liten hemlis till, innan jag berättar det här på bloggen :D
Det är viktigt att man knipsar bort de första blommorna!
Annars tar blommorna all näring från pelargonen.
 

Picknick i vårsolen

Publicerad 2015-04-11 16:17:35 i Allmänt,

Vilket härligt vårväder som äntligen har bestämt sig för att göra ett besök hos oss! :D
Vi har haft turen att ha det fint i några dagar nu. Så kom på idén att Fredrik & jag skulle köra på picknick o bara njuta av vårsolen. Gjorde tunnbrödswraps med tonfiskröra o ägg som vi skulle ha med oss.
 
Vi stannade vid en å som vi hade en fin utsikt över när vi skulle fika.
Älskar verkligen att ha picknick! Eller att bara sitta hemma ute vid utemöblerna och äta. Tycker att maten blir sååå mycket godare av att ätas utomhus.
Mer än jag som tycker detta?? 
Har räddat ett par nässelfjärilar på förmiddagen också. Har ett fönster i boden med massor av spindelnät, som de hade lyckats fastna i. De är så himla färggranna dessa fjärilar, ett säkert vårtecken iaf! :D
 

Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Alexandra

Mitt namn är Alexandra, är en 21- årig tjej som bor tillsammans med min fästman i ett litet hus. Som ständigt får utstå olika renoveringsprojekt av oss. I höst blir vi äntligen föräldrar för första gången <3 Min vardag består av lantlig inredning, husrenovering, trädgård, auktion & loppis fynd samt shabby chic möbler.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Follow Follow