denlantligadrmmen.blogg.se

Denna blogg handlar om mitt vardagsliv som innehåller helt vardagliga sysslor o händelser, lantlig inredning, auktion & loppis fynd, husrenovering samt trädgård

Gjutning av trappa

Publicerad 2014-04-24 19:29:00 i Trädgård,

När vi skulle gjuta trappan på baksidan så byggde vi en egen form, med hjälp av gamla träplanker som vi inte hade någon nytta av. I botten av formen tog vi och slängde i massor med sten för att det skulle fylla upp bättre och så behövde vi inte använda lika mycket betong. Vi la också i armeringsnät så att trappan skulle få en starkare konstruktion. 
När man har gjutit färdigt trappan så är det viktigt att man vattnar den i minst 3 dagar efter. Detta gör man för att minska sprickor i betongen och så ger det en bättre hållbarhet. 
När vi ändå var igång så tog vi och gjorde en upphöjd rabatt. Till den så använde vi lecablock och sen lite puts ovanpå det. Trappan la vi ett grått klinkers på och den svarta lyktstolpen hade tidigare stått på framsidan. Men där ville jag inte ha den, så vi grävde upp den och flyttade den till baksidan istället :) 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Mitt namn är Alexandra, är en 21- årig tjej som bor tillsammans med min fästman i ett litet hus. Som ständigt får utstå olika renoveringsprojekt av oss. I höst blir vi äntligen föräldrar för första gången <3 Min vardag består av lantlig inredning, husrenovering, trädgård, auktion & loppis fynd samt shabby chic möbler.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Follow Follow